Wyszukaj na stronie:

Kolorowe ziemniaczki pieczone z salsą paprykową

03 Lipca 2022
Kolorowe ziemniaczki  pieczone z salsą paprykową
40 minut
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany pikantny indyk.

Składniki

Salsa paprykowa

1 kg ziemniaków 

Oregano, sól, pieprz 

Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na części.

Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i przyprawy.

Połowę ziemniaków przekładamy do osobnego naczynia i łączymy z 3 łyżkami salsy paprykowej.  

Oba rodzaje ziemniaczków pieczemy na złoty kolor. 

Smacznego!

Wskazówki

Ziemniaczki możesz zamarynować w ostrzejszej wersji z ognistą salsą paprykową. Podawaj z grillowanym indykiem, sałatkąlub grillowanymi warzywami. 

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.

Kolorowe ziemniaczki  pieczone z salsą paprykową
Kolorowe ziemniaczki  pieczone z salsą paprykową
Kolorowe ziemniaczki  pieczone z salsą paprykową

Produkty, które mogą się przydać

Salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Salsa paprykowa
12.70 PLN

Najnowsze przepisy

Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
03 Lipca , 2022
Mini bezy śliwkowe
Mini bezy śliwkowe
03 Lipca , 2022
Mini deser a' la pascha
Mini deser a' la pascha
03 Lipca , 2022

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies