Grillowane halloumi z pomidorami

Grillowane halloumi - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie
Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany ser halloumi podawany z karmelizowaną cebulką z żurawiną.
Składniki
Karmelizowana cebulka z żurawiną Opakowanie sera halloumi Kilka sztuk małych pomidorków lub 2 duże 100 g szpinaku 1 ząbek czosnku Pieprz, sól |
Sposób przygotowania
Ser kroimy na grube plastry i marynujemy w kilku łyżeczkach karmelizowanej cebulki z żurawiną (ser powinien marynować się około 1 godziny).
Pomidorki podsmażamy, po kilku minutach dodajemy oczyszczony szpinak i przetarty czosnek.
Przyprawiamy do smaku i dusimy kilka minut.
Ser grillujemy około 3 minut z każdej strony.
Smacznego!
Wskazówki
Ser halloumi możesz podać z salsą paprykową, ale polecamy również konfitury: konfitura figowa z makiem lub konfitura pigwowa z imbirem i miodem. Podawaj z kolorowymi ziemniaczkami pieczonymi z salsą paprykową
, letnią sałatką z toffetą lub pikantnym grillowanym indykiem z kolejnych przepisów.
Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytryn w syropie.