Grillowane halloumi z pomidorami
Data: 30 czerwca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Grillowane halloumi - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie

15 minut + marynowanie
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany ser halloumi podawany z karmelizowaną cebulką z żurawiną.

Składniki

Karmelizowana cebulka z żurawiną

Opakowanie sera halloumi

Kilka sztuk małych pomidorków lub 2 duże 

100 g szpinaku

1 ząbek czosnku

Pieprz, sól

Sposób przygotowania

Ser kroimy na grube plastry i marynujemy w kilku łyżeczkach karmelizowanej cebulki z żurawiną (ser powinien marynować się około 1 godziny).

Pomidorki podsmażamy, po kilku minutach dodajemy oczyszczony szpinak i przetarty czosnek.

Przyprawiamy do smaku i dusimy kilka minut.

Ser grillujemy około 3 minut z każdej strony.

Smacznego!

Wskazówki

Ser halloumi możesz podać z salsą paprykową, ale polecamy również konfitury: konfitura figowa z makiem lub konfitura pigwowa z imbirem i miodem. Podawaj z kolorowymi ziemniaczkami pieczonymi z salsą paprykową

, letnią sałatką z toffetą lub pikantnym grillowanym indykiem z kolejnych przepisów.

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytryn w syropie.

Loading...