Syrop cynamonowo-karmelowy

Dostępność:
EAN: 5907657039375
  • Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 200zł! Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 200zł!
  • Torba gratis! Złóż zamówienie za minimum 150zł! Torba gratis! Złóż zamówienie za minimum 150zł!

Zapytaj o produkt

lub Anuluj
15.00 
16.00
18.00

Opis produktu

Kiedy Basia była mała nie było do wyboru tylu słodyczy co teraz. Często, kiedy nachodziła ochota na słodkie, trzeba było wymyślać różne sposoby na przygotowanie słodyczy w domowych warunkach. Kiedyś Babcia pokazała wnukom, jakie cuda można otrzymać ze zwykłego cukru. Wystarczyło poddać cukier wysokiej temperaturze i karmel gotowy. Nie dało się go zjeść dużo prosto ze słoiczka, ale dodany do napojów czy deserów zaspokajał potrzebę na odrobinę słodkości. Basia z Krzysiem nigdy nie zapomną smaku, podawanego przez Babcię podczas ferii zimowych, gorącego mleka z karmelem i cynamonem.

KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU

W poszukiwaniu dodatków do kawy stworzyliśmy intensywny w smaku syrop cynamonowo – karmelowy. Karmel otrzymujemy tradycyjną metodą, poprzez poddanie cukru wysokiej temperaturze, a dzięki wygotowywaniu najlepszej odmiany kory cynamonu otrzymujemy intensywny smak cynamonowy. Karmel połaczony z wywarem cynamonowym, aż się prosi, żeby wykorzystać go do deserów.

PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA

Syrop cynamonowo - karmelowy tradycyjnie polecamy do kawy. Latem jest wyśmienity jako dodatek do wody, kompotów i oczywiście do lodów. Przez cały rok do przygotowania deserów, jako polewa do kremów, galaretki i budyniu oraz jako dodatek do dressingów do sałatek.

INFORMACJE O PRODUKCIE

Składniki:

cukier 49%, woda, cynamon 5%*, przyprawy. *spoza Polski.

Zawartość netto:

200ml

Zastosowanie:

do kawy, herbaty, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów

Wartość odżywcza w 100g produktu:

wartość energetyczna: 986kJ/235kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 58g, w tym cukry: 57g, białko: 0g, sól: 0g.

Właściwości produktu:

naturalnie bezglutenowy
odpowiedni dla wegan

Zastosowanie

Zobacz także

Loading...